Pels

Coton de Tuléar er en av de ytterst få rasene vi har der det faktisk referes til pelsstruktur allerede i navnet. Bomull...

 

Når du har gjort ditt valg - Coton er min neste rase har du også gjort valget om å bruke tid på pelsstell. Noen velger å klippe ned sin coton men bare så det er sagt først som sist - coton er ikke en rase der pelsen skal klippes.

 

Pelsstell er rekreasjon

Det er ikke til å stikke under en stol at pels og pelsstell er en stor del av livet med en coton. Imidlertid er det ikke slik at dette nødvendigvis er negativt. Normalt sett holder det lenge med vask og føn 1-4 ganger pr mnd. Gjør man dette skikkelig holder pelsen seg fin til neste gang,- en uke etter, eller to eller tre. Hyppighet og nødvendighet avhenger selvfølgelig av hvor skittent miljø hunden oppholder seg i.

 

Nedturen

En coton valp trenger minimalt med pelsstell og det vil kun være nødvendig om den sktner seg til, i tillegg til å venne den til livet som venter... Ingen floker eller knuter, valpen ser stort sett ut som noe man har kjøpt på ToysRus...

Så begynner den å bytte fra valpepels til unghund, og videre til voksen. Denne perioden på omkring 6 mnd er selve ilddåpen for en fersk cotoneier... knuter og floker blir plutselig begreper man lærer godt... Her faller dessverre noen fra og kryper til korset og klipper den ned. En coton med sin 3:2 kropp ser mildt sagt pussig ut nedklippet... slik er det bare...dessuten skyver man bare problemet foran seg - det eneste som hjelper er å la pelsen få bli såpass lang at den ikke lenger knyter seg. Til dette arbeidet trenger man litt godt verktøy, fornøuftig shampo og balsem (dyrebutikk) og en god porsjon tålmodighet. Eventuelt kan man spe på med et glass vin eller to :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La hund få være hund

Høst og vår er grisete... og en hvit pels ikke så hvit lengre... Men som en god hundeier lar vi naturligvis hundene få herje ute i all slags vær. Altså må vi ta jobben etterpå..:).

 

Pelstell er altså viktig og vi har samlet noen tips og råd her

Flag Counter

Pels