Puppymills

Valpefabrikker, såkalte puppymills er et stadig økende problem. Dette er en kynisk og grusom indistri der hunder settes i avl i små bur fra de er kjønnsmodne omkring 6 mnd alder, og fortsetter å produsere..

 

Mange gode krefter jobber hardt for å få en slutt på dette, men slike holdningsendringer blant store befolkningsgrupper er svært vanskelig. Jo flere seriøse hundeeiere som trykker på jo bedre. De som i dag plukker med seg en valp i butikk eller en auksjon på vei hjem fra jobb må forstå at dette er ikke en akseptabel sosial oppførsel, det er grusomt og det er dyremishandling. I Norge registreres årlig ca 30-40 cotons, mens i Danmark ligger tallet på ca 500..., ufattelig mange av disse kommer fra "oppdrettere" som kjøper opp hele kull fra østeuropeiske land, "hvitvasker" dem i Danmark og selger videre som Danske hunder. Den beste måten å vise din protest mot slikt er å IKKE kjøpe valper i butikker, fra useriøse oppdrettere, på billigsalg osv. For tenk - hvor kommer disse fra..? Spre denne holdningen, ikke bare til hundeierere som antageligvis allerede er fullstendig klar over disse grusomhetene, men enda viktigere til fremditige hundeiere,- naboen, familien, kollegaer osv osv.

 

Se linkene under, eksempler på gode organisasjoner og personer som vier sitt liv til bekjempelse av puppymills. Hjelp dem. Ikke lukk øynene men engasjer deg:

http://www.thepuppymillproject.org/page/page/8151946.htm

http://badpuppymills.blogspot.com/

http://advocatesforthecotondetulear.blogspot.com/2011/04/inside-scoop-on-dog-auctions.html

http://www.pasadosafehaven.org/2011/11/pasados-seeks-maximum-sentencing-in-akc-judge-backyard-breeding-case/

http://www.globalanimal.org/2011/09/19/500-dogs-rescued-from-puppy-mill/51499/

http://advocacy.britannica.com/blog/advocacy/2007/08/the-shame-of-puppy-mills/

Puppymills